Verhuurders in Zandvoort worden op dit moment geconfronteerd met een situatie van aanzienlijke impact, waarschijnlijk de grootste uitdaging in tijden. Nog niet eerder zijn de boekingen zo collectief geannuleerd voor maart, april en mei. Op het moment van schrijven zijn zeker 60% van de boekingen in de eerder genoemde maanden geannuleerd in Zandvoort. Het is op dit moment nog niet bekend hoe lang deze crisis gaat aanhouden en in hoeverre het hoogseizoen beïnvloed gaat worden.

Het is in dit soort situaties niet de juiste oplossing om stil te blijven zitten. Neem een paar dagen de tijd om alles op je in te laten werken en kijk dan eens of de volgende informatie en adviezen jou kunnen helpen.

Omboeken
Veel eigenaren hebben nu nog een redelijke bezetting voor maart en april.

Tip
Geef gasten die willen annuleren niet direct hun geld terug maar kijk of je ze kunt omboeken naar een ander moment in het jaar. Bel je gasten op en ga het gesprek aan, op deze manier kun je mogelijk een deel van je omzet behouden.

 

Korting korte termijn, kwaliteit lange termijn
Op basis van boekingsdata van alle Airbnb advertenties in Zandvoort kunnen we zien dat er nog wel vraag is naar slaapplekken tot eind mei maar deze vraag wordt met de dag minder.

Tips:

  • Heb je voldoende financiële ruimte, gebruik dan deze tijd om je accommodatie op te knappen en na deze crisis sterker terug te komen. Waar valt nog iets te verbeteren? Maak nieuwe foto’s, schilder de woonkamer of knap de tuin op.
  • Wil je toch gasten ontvangen, zorg dan dat je direct contact met je gasten vermijdt. Leg de sleutel ergens klaar of werk met een sleutelbox. Laat na het vertrek van de gasten de woning een dag (minimaal 18 uur) leeg staan voordat je gaat schoonmaken. Dit verkleint de kans dat het virus eventueel nog aanwezig is op voorwerpen. Maak schoon met handschoenen aan.

Bereid je voor op het herstel
Op het moment dat de vraag weer gaat groeien is het cruciaal om te weten welke prijzen je moet hanteren om snel weer een redelijke bezetting te halen tegen de maximale prijs.

Tip:
Rental Valley meet wanneer de markt weer in de herstelfase komt en welke tarieven op dat moment snel voor boekingen kunnen zorgen. Op basis van kennis, ervaring maar vooral feitelijke gegevens ziet Rental Valley wanneer de markt in een herstelfase komt. Daarbij berekenen we welke tarieven op dat moment voor het beste resultaat zorgen. Laat je adviseren en neem contact met ons op of houd ons blog in de gaten: rentalvalley.com/blog

Heb je urgente vragen? Stuur een email naar zandvoort@rentalvalley.com